Om Aketek Nordic Sales AB

aketek-slider-2

Aketek Nordic Sales AB grundades i december 2015. Bolaget är generalagent och återförsäljare av svetshjälmar, tillbehör och reservdelar av märket Aketek. Produkterna är skapade av Åke Hörnell som är ursprungskonstruktör och grundare av det första världsledande företaget som producerade automatiskt nedbländande svetshjälmar av märket Speedglas. Åke Hörnells nya produkter heter Aketek och har konstruerats utifrån tidigare erfarenheter och ny teknisk utveckling. Svetshjälmarna har designats med en svetsares behov i fokus.

Våren 2017 lanserades svetshjälmar med friskluftstillförsel. De är både lätta och bekväma och dessutom sker friskluftens tillflöde där det behövs, nämligen i andningshöjd. Som sagt, utvecklad med svetsaren behov i fokus. Svetshjälmar som renar luften är en växande marknad. Kraven ökar från företag, skyddsombud och inte minst svetsarna själva. Vid behov bör svetsaren ha tillgång till en friskluftsvariant som egen personlig utrustning.

Nu finns även Aketek LIFT-UP där du enkelt kan lyfta upp svetsglaskassetten för att få en stor siktyta för sliparbeten. En perfekt hjälm för dig som rör dig mycket mellan olika svetsarbeten.

I juli 2020 fick Aketek Nordic Sales AB en ny VD, Ronnie Berggren. Ronnie är en entreprenör och kommer närmast från byggindustrin där han var med och startade upp Nordkust Bygg AB.

Sedan april 2021 har Aketek Nordic Sales AB ensamrätt att sälja Aketeks produkter på på flera marknader runt om i världen.

Aketek Nordic Sales AB ser en ökad marknad inom personligt skydd. Vi ska vara en bra partner inom industrin och till dig som svetsare. För oss inom Aketek är det viktigt att det är enkelt och effektivt, både att handla hos oss och att använda våra produkter. Vi vill göra det enkelt för dig som inköpare, användare och slutkund att själv ha en bra översikt över produkterna.

Här hittar du infoblad, produktlista och broschyr för nedladdning.

Aketek Nordic Sales AB är ett bolag inom koncernen Ulf Lundberg-Företagen AB. Huvudkontoret ligger i Falun.

 

Aketek Nordic Sales AB
Ingarvsvägen 9
791 77 Falun
023-121 25
info@aketek.se