Om Aketek Nordic Sales AB

aketek-slider-2

Aketek Nordic Sales AB grundades i december 2015. Bolaget är generalagent och återförsäljare av svetshjälmar, tillbehör och reservdelar av märket Aketek. Aketek Nordic Sales AB arbetar på den nordiska marknaden. Produkterna är skapade av Åke Hörnell som är ursprungskonstruktör och grundare av det första världsledande företaget som producerade automatiskt nedbländande svetshjälmar av märket Speedglas. Åke Hörnells nya produkter heter Aketek och har konstruerats utifrån tidigare erfarenheter och ny teknisk utveckling. Svetshjälmarna har designats med en svetsares behov i fokus.

Våren 2017 lanserades svetshjälmar med friskluftstillförsel. De är både lätta och bekväma och dessutom sker friskluftens tillflöde där det behövs, nämligen i andningshöjd. Som sagt, utvecklad med svetsaren behov i fokus.

Nu finns även Aketek LIFT-UP där du enkelt kan lyfta upp svetsglaskassetten för att få en stor siktyta för sliparbeten. En perfekt hjälm för dig som rör dig mycket mellan olika svetsarbeten.

I juli 2020 fick Aketek Nordic Sales AB en ny VD, Ronnie Berggren. Ronnie är en entreprenör och kommer närmast från byggindustrin där han var med och startade upp Nordkust Bygg AB.

ladda-ner-PDF-32x32 Ladda ner broschyr Aketek PRO-X »

ladda-ner-PDF-32x32 Ladda ner broschyr Aketek AIR »

ladda-ner-PDF-32x32 Ladda ner infoblad Aketek »

 

Aketek Nordic Sales AB är ett bolag inom koncernen Ulf Lundberg-Företagen AB. Huvudkontoret ligger i Falun.