Köpvillkor

Orderbekräftelse

När du har godkänt din beställning via vår webbshop skickar vi en orderbekräftelse via e-post.

Fraktkostnad

Tillkommande fraktkostnad specificeras vid köptillfället.

Beräknad leveranstid

2-7 arbetsdagar. För adresser inom Sverige är leveranstiden normalt beräknad till ca 2-4 arbetsdagar (med reservation för helgdagar). För leveranser till övriga Norden och Europa är leveranstiden beräknad till ca 4-7 arbetsdagar. Ibland har vi beställningsvaror och då kan tiden bli längre. Se respektive produkt. För brådskande leverans kontakta oss.

Betalsätt

Alla varor förblir vår egendom tills dess full betalning kommit bolaget tillhanda. Alla försök till bedrägeri polisanmäls. Vi förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Vi debiterar 500 kr för icke utlösta varor.

Kredit/kontokort

Vi samarbetar med Payson för en säker betalningstjänst för konsumenter.

Faktura

För juridiska personer kan ansökan om kundnummer göras. Företagsuppgifter mailas in och efter sedvanlig kreditprövning lämnas 30 dagars faktura.

Reklamation/Fel

Aketek Nordic Sales AB följer i konsumentförhållanden Konsumentköplagen (1990:932) samt utslag av Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

I kommersiella förhållanden tillämpar vi Köplagen (1990:931).

Läs mer om garantier här! Reklamationsanspråk mailas till info@aketek.se

Personuppgifter

När du gör en beställning av oss godkänner du att vi får behandla dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen (PUL). Vi använder uppgifterna för att kunna leverera dina varor och för att vi eller en samarbetspartner ska kunna sköta vår fakturering. Dessutom kan vi använda dina uppgifter för att marknadsföra varor och tjänster som vi eller företag vi samarbetar med erbjuder. Hör av dig till oss om du vill veta vilka personuppgifter vi har om dig, eller om du vill att något ska ändras i dina personuppgifter alternativt om du vill att vi raderar dina personuppgifter.

Reservation

Vi reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor i sortimentet. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger heller ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi gör allt vad vi kan för att få så bra bilder och beskrivningar som det bara går. Vi förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force majeure

Vi är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.